992828_10201200073461357_1309527961_n

EUC summer 2013

EUC/EJC summer 2013-Extreme Unicycle Convention-Europan Juggling Convention

Letné Majstrovstvá Európy spojené s najväčšiou žonglerskou udalosťou

“Vždy som túžil po dobrodružstve na jednokolke”

Tento rok sa mi to aj podarilo ! Zúčastnil som sa jednej  z najväčších súťaží -EUC, ktorá sa koná každý polrok.

Extreme Unicycle Championship (EUC) čiže Extrémne Jednokolkové závody sú jedna z najväčších udalostí v jednokolkovom svete. Stretávajú sa tu ľudia z takmer celej európy a raz začas sa tu objavia aj američania či novozélanďania. Je to súťaž na najvyššiej úrovni, jazdia sa tu tri disciplíny : Trial Flat Street. Tento rok sa EUC konalo v Toulouse výnimočne spojené z najvyššiou žonglérskou udalosťou (EJC).

 

Všetko to začalo v Budapešti kde som sa stretol s mojími roadtrip partnermi Markom Fábiánom a Kristiánom Kovácsom, oni sú vlastne aj moji veľmi dobrí kamaráti. Jeden alebo dva dni som zostal v Budapešti jazdiť a potom sa to všetko začalo. Krisz prišiel o štvrtej ráno  pred Markov dom a začali sme nakladať do auta menom Chinquechento veci,jednokolky a všeličo možné čo sa nám na roadtripe do Toulouse zíde. Prvá zástvka bola Telfs (Innsbruck) kde sme navšťívili jedno “božie miesto na zemi pre jednokolkárov” Epic Pöham house -dom bratov pöhamvocov. Tu sme sa zdržali asi 4 dni a potom sme vyrazili na dlhú púť do Francúzka. Ako som už spomínal vždy som túžil po niečom takomto a tento krat sa mi to podarilo, sedel som v aute s Legendami jednokolkového sveta.

Po ceste sme mali veľa zastávok, lebo sme vlastne robili roadtrip. Navštívili sme Cannobio (Italy),Monaco,Nice,St. Tropez,Le Lavandou,Montpelier a konečná zástavka bola Toulouse. Kúpanie po ceste v mori a iných vodách určite nechýbalo.

Krátke video z celého roadtripu !